İstanbul’a Bağlanması ve Yerleşim Yeri Adalar

yerlesim_yeri

Atatürk Kütüphanesi Nadir Eserler Bölümü Sorumlusu İstanbul Araştırmacısı İrfan Dağdelen ve ekibi tarafından yürütülen arşiv araştırmalarında elde edilen 20 bin Osmanlıca belgenin en renkli örneklerini bu bölümde görüyoruz. Genel Danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Edhem Eldem’in üstlendiği bölümde; Adalar'ın yerel yöneticileri, eğitim, sağlık, kayık yarışları, taşıma, ulaşım, yardımseverlik, doğal afetler, dini yaşam, bayramlar, kutlamalar, törenler gibi gündelik yaşamın içinde Adalılar, mekanlar ve olaylar anlatılıyor.

Adalar'ın yerleşik yaşamını, sayıları bugünden çok fazla olan okullarını, fabrikalarını renkli mühürler, yazılar, görselliğinde izliyoruz.

Müze’nin sergi akışı içerisinde ziyaretçilerin detaylı bilgi almasını sağlayacak Araştırma Bölümü’nde bilgisayarlardan arşiv belgelerine ve veri tabanlarına ulaşılabilecek.

Yine Müze gezimiz esnasında karşımıza çıkacak Dokunmatik Harita Masası’nda Adaların farklı dönemlerinden oldukça ilgi çekici haritaları interaktif olarak izleme imkanı sunuluyor.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 20 Temmuz 2011 04:31 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Sürekli Sergiler Adalar Mimarisi / Mimarlar, Bahçeler