lefter 215x305

Sergi Gösterimleri

Lefter Kupası

kupa lefterLefter Kupası Heybeliada’nın Zaferiyle Sonuçlandı

Adalar Müzesi tarafından, 7-8 Temmuz tarihlerinde Kınalıada Jarden – Hrant Barsamyan Stadı'nda düzenlenen "1. Lefter Kupası" sonuçlandı. 4 adanın ( Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgaz ) sembolik olarak isimlerini taşıdığı 4 takımın karşılaşmaları sonucunda Heybeliada şampiyonluğu kazandi. Büyükada’nın ikinci olduğu kupa töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kupa Adalar Müzesi’ne

Lefter’in bütün takımları ve futbolcuları bir araya getirebilme becerisi, ölümünden sonra düzenlenen bu organizasyonun da genel atmosferini etkiledi. Şampiyon Heybeliada’nın kaptanı, Galatasaray Kuyübü eski başkanlarından Alp Yalman’dı ve Yalman kupayı, Lefter’in eşi İstavrini Küçükandonyadis, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erkan ve eski Fenerbahçeli futbolculardan Selçuk Yula birlikte verdiler. Alp Yalman’ın, kupayı Lefter sergisine ve Adalar Müzesi’ne bağışladığını açıkladığı konuşma coşkun alkışlarla karşılandı.

Lefter’in arkadaşı Niko’ya Forma

Kapanış töreninde kupa direktörü Onur Belge, Adalar Müzesi, Adalar belediyesi ve Adalar Vakfı adına organizisyona katkıda bulunanlara teşekkür etti. Sadece kupa organizasyonuna katılmak için Yunanistan’dan gelen eski futbolcu ve Lefter’in arkadaşı Niko Kovi’ye, Belge tarafından Lefter Kupası formalarından biri Yunanistan’a götürmek üzere hediye edildi.

Lefter Kupası Organizasyonu Kınalıada’ya Yeni Tesis Kazandırdı

İlk kupa organizasyonuna ev sahipliği yapan Jarden mevkiisindeki Hrant Barsamyan stadına uzun zamandır çivi çakılmamıştı. Lefter Kupası sayesinde Adalar Belediyesi tarafından stadın tüm tesisleri yenilendi, iki takım için soyunma kabinleri yapıldı, saha yeterli yükseklikte tel örgü ile çevrildi ve tribünler yenilendi. Kınalıada Spor Kulübü’ne teslim edilen sahanın zemin iyileştirilmesi için de çalışıldığı açıklandı.

Son Güncelleme ( Cuma, 03 Ağustos 2012 14:43 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Geçmiş Sergiler Lefter... biz bu memleketi seninle sevdik Lefter Kupası