cfcu

ktb logo_siyah

“Türkiye’de Kent Müzeciliği” Projesi

Adalar Müzesi’nin 2010 yılında hazırlıklarını tamamlayarak Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Müzeler programına sunduğu "Türkiye’de Kent Müzeciliği" (*) isimli proje 2011 Ekim ayı sonunda çalışmalarına başladı.

2010 yılında kuruluşunu gerçekleştiren Adalar Müzesi İstanbul’un ilk kent müzesi olarak kuruluş aşamasında biriktirdiği deneyimi paylaşmayı ve geliştirmeyi önemsiyor. Bu amaçla, "Türkiye’de Kent Müzeciliği" projesi kanalı ile geliştirilecek yerli ve yabancı ortaklıklar, deneyim paylaşımı Müze’nin yeni sergiler hazırlama kapasitesini geliştirirken Türkiye’de kent müzeciliğinin ilerlemesine de önemli bir katkı sunacak. Adalar Müzesi bu proje ile deneyimlerini paylaşırken yeni işbirlikleri de geliştirmeyi hedefliyor.

İsveç Nakka ve Yunanistan Midilli ortaklığı ile hayata geçirilecek projede Adalar Belediyesi başta olmak üzere Türkiye’de bulunan kent müzeleri, yeni kurulan Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği, Tarih Vakfı gibi müzecilik alanında deneyimli kurumlarla işbirliği içinde kent müzeciliği konulu ortak konferanslar, toplantılar düzenlenmesi planlanıyor.

Proje kapsamında İsveç ve Yunanistan’dan projeyi destekleyen ortaklar eşliğinde 2012 yılı sonunda Adalar Müzesi’nde süreli bir sergi açılacak. Göç konulu serginin hazırlıkları öncesi Adalar Müzesi çalışanları İsveç’e ve Yunanistan’a deneyim paylaşımı ve göç konulu sözlü tarih görüşmeleri için ziyaretlerde bulunacak.

• Proje Hedefleri;
  • - Türkiye ve Avrupa Birliği arasında müzeler, üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları işbirlikleri ile karşılıklı anlayış içinde yürütülecek çalışmalarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak.
  • - Adalar Müzesi kanalı ile Avrupa ve Türkiye’deki müzeler arasında işbirliği, deneyim paylaşımı kanallarını geliştirmek.
  • - Müze çalışanlarının müzecilik alanında mesleki gelişimine katkı sağlamak.
  • - Adalılar’ın Adalar Müzesi’nde sergi hazırlıklarına ve müze çalışmalarına katılımcı olarak destek vermesini sağlayacak kanalların geliştirilmesi .
  • Proje hakkında detaylı bilgi almak, desteklemek ve çalışmalara katılmak için Adalar Müzesi e-bültenine üye olabilir Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail ile ulaşabilirsiniz.

PROJE HAKKINDA
Projenin Adı:
Türkiye’de Kent Müzeciliği/ Introduction of City Museum Concept in Turkey
Proje Uygulayıcısı:
Adalar Müzesi/ Museum of the Princes' Islands
Proje Ortakları:
Greece - Historical Archive of the Aegean “Ergani”, Mytilene (http://www.ergani.org.gr/web/guest/ergani)
Sweden - Fisksätra Marine Center Museum, Nacka, Stockholm
Proje destekçileri:
Maltepe Üniversitesi
Goethe Enstitüsü
Proje süresi: 12 months
Toplam bütçe: EUR 132.498,10(Proje bütçesinin %80’i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır.)

"Türkiye’de Kent Müzeciliği" (*) Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Burada yer alan içerik Avrupa Komisyonu görüşlerini yansıtmamaktadır.
Bu proje Adalar Vakfı tarafından uygulanmaktadır.
This project is funded by the European Union. The views expressed in this publication do not necessarily reflect the views of the European Commission.
This project is implemented by Islands Foundation.

Son Güncelleme ( Perşembe, 08 Mart 2012 13:37 )
Buradasınız: Anasayfa PROJELER Türkiye'de Kent Müzeciliği “Türkiye’de Kent Müzeciliği” Projesi