Weblinks
Türkiye'den kent müzeleri ve İnternet bağlantıları.
# Görüntüle
# Web Bağlantısı Tıklamalar
1   Link   Kayseri Kent Müzesi
İki katlı bir binada yer alan müzedeki sanal gezinti de iki kata ayrılmış. Gerçek müzede olduğu gibi sanal müzede de birinci kat Kayseri'nin tarih, coğrafya ve ekonomisi ile kültürüne, ikinci kat ise Mimar Sinan'a ve yapıtlarına ilişkin bilgileri içeriyor. Müzede kapsanan konulara ilişkin videoları indirip bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Ekonomi, ulaşım, sağlık, konaklama gibi konularda kente ilişkin bilgilere ulaşabileceğiniz “Kent Rehberi” bölümü, Türkçe ve İngilizce sürümleri olan sanal müzenin bir başka yararlı özelliğini oluşturuyor.
www.kayseri.bel.tr adresinde ‘Online Müze' düğmesi tıklanarak da gezilebiliyor.
2   Link   Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
2004'te İzmir'de, restore edilen eski İtfaiye Binası'nda açılan kent müzesinin tam adı. Web sitesi teknolojik açıdan Kayseri Kent Müzesi kadar gelişkin değil. Sitede sanal müze gezintisi yapılamıyor. Buna karşılık müzenin zengin arşivinde araştırma yapılabiliyor. Ayrıca, az sayıda tarihsel mekan ve binayla ilgili bilgi ve fotoğraflara da erişilebiliyor. Ne yazık ki, bunların kapsamı çok sınırlı.
3   Link   Antalya Kent Müzesi
Antalya belediyesi tarafından kurulmakta olan kent müzesi.
Buradasınız: Anasayfa PROJELER İnternet Bağlantıları Kent Müzeleri - Türkiye