İlk Çocuk Etkinliği 25 Ağustos'ta Yapıldı

Adalar Müzesi Çocuk Eğitim Programları'nın ilki olan "Çocuk Etkinliği" 25 Ağustos 2010 Çarşamba günü Adalar Müzesi Çınar Sergi Alanında düzenledi. Etkinliğe Ada'da yaşayan ilköğretim öğrencileri katıldı.

Etkinliğin ilk bölümünde çocuklara etkinlik hakkında bilgiler verildi; bir müze alanında bulundukları, burada "Adalılar" ve "Ada Sahillerinde Bekliyorum" adlı iki sergi olduğu, önce kendilerine verilecek olan çocuk broşürleriyle birlikte sergiyi gezecekleri, gezi sonrasında ise bu sergilerle ilgili bir resim yapacakları anlatılarak çocuklar sergiye hazırlandı.

İkinci bölümde kendilerine verilen broşürlerle sergileri gezen çocuklar, hem bulmacaları çözerek hem de birbirleriyle yarışarak eğlenceli dakikalar yaşadı,

Son bölümünde ise çocuklardan sergilerde gördüklerini konu alan bir resim yapmaları istendi. Bazıları yaptıkları resimleri müzeye hediye ettiler. Daha sonra kendileri için ayrılan hediye kalem ve kitap ayraçları çocuklara dağıtılarak etkinlik sona erdi.

Son Güncelleme ( Pazartesi, 15 Kasım 2010 12:24 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler İlk Çocuk Etkinliği 25 Ağustos'ta Yapıldı