Yetişkinlerle Adalar ve Deprem konulu ilk doğa Atölyesi yapıldı

Müze'nin Yetişkinlerle Yönelik İlk Doğa Atölyesi
"400 Milyon Yıl Önce Adalar ve Deprem"  12 Şubat tarihinde Yapıldı...

Adalar ve Deprem Doğa Atölyesi

Atölyenin ilk bölümünde Dünya'nın oluşumundan Adalar'ın oluşumuna uzanan yüz milyonlarca yıllık jeolojik yolculuğu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzmanlar anlattı.

Çevremizde gördüklerimizi tanımamız ve yaşlarını anlamamız gezinin amacına ulaşmasını sağlayacaktı bu nedenle Jeolojinin temel bilgileri, yabancı gelen terimler açıklandı.
İkinci bölümünde ise Müze’nin Doğa Atölyesi katılımcılarına hediye ettiği pusulalarla birlikte Jeogezi rotasını gösteren haritalar ile keyifli bir doğa yürüyüşü yapıldı.

Adalar ve Deprem Doğa Atölyesi

Rotada katılımcılara ada kayalarının özellikleri üzerine bilgiler verildi, İstanbul’da her zaman güncelliğini koruyan bir konu olan depremin doğal sebepleri hakkında merak ettikleri soruları sordular.

Doğa Atölyeleri önümüzdeki aylarda farklı rotalarla devam edecek.
Katılmak için Atölye Başvuru Formu'nu doldurabilirsiniz.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 30 Mart 2011 18:37 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler Yetişkinlerle Adalar ve Deprem konulu ilk doğa Atölyesi yapıldı