Adalar Müzesi’nin “Adalar, Yazarlar, Şairler… Mitos’tan Edebiyat’a” başlıklı sergisinin kitabı, UPM’nin kâğıt sponsorluğuyla yayımlandı.

adalar_yazarlar_sairler_200x279

Büyükada’nın ilk yerleşim yerlerinden olan Aya Nikola bölgesinde geçtiğimiz sene açılan Adalar Müzesi, açılışının ardından geçen bir senelik süre içerisinde sergi alanını yüzde elli oranında büyüttü. Ayrıca süreli sergiler için yeni bir sergi alanı da müze bünyesine eklendi. Bu yeni alanın açılışı ise Adalar’a yakışan “Adalar, Yazarlar, Şairler… Mitos’tan Edebiyat’a” sergisi ile yapıldı.Serginin aynı adı taşıyan kitabı da UPM’nin kağıt sponsorluğunda okuyucularla buluşuyor.

Adaların oluşumunu anlatan efsaneleri, adalara adlarını veren mitolojik kahramanları ve hayal edilen adaları edebiyatçıların gözünden bir araya getiren sergi aynı zamanda dünya edebiyatıyla Türk edebiyatı arasında bir köprü kurarak “adada yaşamak ve yazmak” olgusunu farklı temalar ışığında ele alıyor.

Sergiden yola çıkarak hazırlanan kitapta adalara edebiyatçıların gözünden bakılıyor. Sait Faik Abasıyanık’tan Hemingway’e, kitapta yer verilen yazarlar geniş bir edebiyat seçkisi oluşturuyor. UPM Türkiye Genel Müdürü Gülay Akkuş, Türkiye’nin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayarak “UPM olarak gelecek nesilleri sanatla buluşturacak ve kendi tarihlerini birincil kaynaklardan öğrenmelerini sağlayacak bu çalışmaya destek vermekten mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yapıyor.

İlgili Kişi:
Sibel Üstünışık
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71
             upm logo

Son Güncelleme ( Perşembe, 09 Şubat 2012 15:57 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Adalar Müzesi’nin en son sergi kitabı, UPM’nin Desteğiyle Okuyucularla Buluşuyor!