Adalar'da Bir Öykünün Peşinde: Adalar Müzesi'nden Çocuklarla Edebiyat Atölyesi

Adalar’da bir öykünün peşinde: Adalar Müzesi’nden Çocuklarla Edebiyat Atölyesi

Adalar Müzesi’nin Çocuklarla Edebiyat Atölyesi’nde çocuklar Büyükada’nın mistik atmosferinde kendi ada öykülerini yaratacak.

İstanbul’un saitfaikAdalı edebiyatçılardan Sait Faik Abasıyanık’ın bir öyküsünün okunmasıyla başlayacak olan atölyede, edebiyatçının hayal dünyasında bir yolculuğa çıkılacak. Atölye çalışmasına katılan çocuklar, Sait Faik’in kalemini bıraktığı yerden, insanları ve doğayı basit ve samimi, iyi ve kötü yönleriyle aktaran yazarın öyküsüne devam edecek, kendi ada öykülerini yaratacaklar. Okuma, yazma, çizme ve boyama pratiklerini içeren atölye, çocukların kelimeler eşliğinde keyifli ve farklı bir gün yaşamasını sağlayacak. gözbebeği Adalar’ın kültür varlıklarını İstanbulluların sosyal hayatıyla buluşturan Adalar Müzesi, etkinliklerine ve atölye çalışmalarına devam ediyor. Adalar’ın otantik ortamında çocukların hayal gücünü canlandırmayı, günümüzün teknolojiyle kuşatılmış dünyasında onları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmeyi hedefleyen atölye çalışması büyükler için de farklı bir deneyim sunacak.

19 Mart Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında yapılacak olan “Adalar’da bir öykünün peşinde: Çocuklarla Edebiyat Atölyesi”, Büyükada’daki Aya Nikola Hangar Müze Binası’nda gerçekleşecek. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sevengül Sönmez tarafından uygulanacak olan atölyeye katılmak için www.adalarmuzesi.org adresindeki formu doldurabilir ya da 0216 382 64 30 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

İlgili Kişi

Eda Yiğit

Adalar Müzesi Çınar Sergi Alanı, Müze Çalışma Ofisi, Büyükada

Tel: 0216 382 52 80

0507 202 81 79

www.adalarmuzesi.org

Adalar Müzesi, İstanbul Adaları’nın sosyal tarihini, bugününü ve geleceğini anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran bir müzedir. Adalar’ın tarihini anlatan bir müze kurulması, yıllar süren bir hayalin ve emeğin sonucunda, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansal desteğinde somutlaşmıştır. 7 Nisan 2009 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Vakfı arasında imzalanan protokolle, Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına resmen başlanmıştır.

Son Güncelleme ( Salı, 02 Ağustos 2011 01:31 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Adalar'da Bir Öykünün Peşinde: Adalar Müzesi'nden Çocuklarla Edebiyat Atölyesi