UPM'den Adalar Müzesi'ne kağıt desteği

UPM, Adalar Müzesi’ne kağıt sponsoru oldu. Sponsorluk kapsamında basılan ilk kitap “Ada Sahillerinde Bekliyorum” satışa sunuldu. 2011 başında çıkan ikinci kitap “Prens Adaları”, Adalar üzerine hazırlanmış en kapsamlı yayın niteliğinde.

Biyo ve orman sanayileri entegrasyonunun yeni, sürdürülebilir ve inovasyona dayalı bir geleceğe taşınmasında liderlik eden UPM, Adalar Müzesi’nin kağıt sponsoru oldu. Anlaşma kapsamında UPM, 2011 yılı boyunca basılacak müze kitaplarına ve sergi kataloglarına kağıt desteği verecek.

UPM sponsorluğunda basılan “Ada Sahillerinde Bekliyorum” sergi kataloğu, Ekim 2010 tarihinde satışa sunulmuştu. İstanbul’daki kitapçılardan ve Müze Dükkanı’ndan temin edilebilen 164 sayfalık katalog, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Bu katalog, Adalar Müzesi’nin ilk geçici sergilerinden “Ada Sahillerinde Bekliyorum: Adalar’da Günübirlik Gezi” sergisinin kataloğu olarak tasarlandı. Sergi, Büyükada’da Çınar Mevkii’nde Adalar Belediyesi’ne tahsis edilmiş 800 metrekarelik bir alanda açıldı. Serginin küratörü Gökhan Akçura, yıllardır biriktirdiği malzemeleri, Adalar Müzesi bağışçılarından gelen malzemelerle harmanladı. Deniz Koç yönetimindeki Adalar Müzesi proje ekibinin çalışmalarının ürünü olan doküman, bilgi ve sözlü tarih çalışmalarıyla bütünleştirildi.

Sponsorluk kapsamında basımı tamamlanan ikinci kitap, 2011’in ilk günlerinde piyasaya çıkan “Prens Adaları” oldu. 240 sayfalık albüm kitapla, Prens Adaları olarak bilinen İstanbul Adaları’nın dünü ve bugünü inceleniyor. Kitabın hazırlığı için John Freely’nin hazırladığı metinlerin yanı sıra Adalar Müzesi arşivinden metin ve dokümanlar da değerlendirildi. Kitapta kullanılan fotoğrafların büyük bölümü, Adalar Müzesi için 2010 yılı Haziran-Eylül ayları arasında uçaktan çekim yapan Gazeteci-Pilot Murat Öztürk tarafından sağlandı. Öztürk’ün fotoğraf çekimleriyle 1.200 dialık bir arşiv müzeye kazandırıldı. Bu arşivden Kuşbakışı Adalar Sergisi üretildi ve 200’e yakın fotoğraf “Prens Adaları” kitabı için kullanıldı. Yine Adalar Müzesi arşivinde bulunan tarihi kartpostallar, gravürler ve çeşitli özel albümlerden alınmış fotoğraflar da kitapta toplandı. Böylece, Prens Adaları’nın son bin yılı görsel olarak da belgelenmiş oldu. Kitap, bugüne kadar İstanbul Adaları için hazırlanmış en kapsamlı yayın olarak dikkat çekiyor.

UPM Türkiye Genel Müdürü Gülay Akkuş, Türk kültür tarihine önemli hizmetlerde bulunan Adalar Müzesi gibi kurumlara destek vermekten gurur duyduklarını, her türlü basılı kültürel çalışmanın kalıcı ve kaliteli zeminlerde hayat bulmayı hak ettiğine inandıklarını söyledi.

İlgili Kişi:

Feyza Elvanoğlu
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71

UPM hakkında

UPM, biyo ve orman sanayileri entegrasyonunun yeni, sürdürülebilir ve inovasyona dayalı bir geleceğe taşınmasında liderlik etmektedir. Yenilenebilir hammaddelerden üretilen ürünlerimiz aynı zamanda geri dönüştürülebilir niteliğe sahiptir. UPM, üç iş biriminden oluşmaktadır: Enerji ve Selüloz, Kağıt, Tasarlanmış Ürünler. Yaklaşık 23.000 çalışana sahip olan grup, 15 ülkede üretim yapmaktadır. UPM’nin 2009 satışları 7,7 milyar avro olarak gerçekleşmiştir. UPM hisseleri, Helsinki borsasında işlem görmektedir.

UPM – The Biofore Company –www.upm.com

Son Güncelleme ( Çarşamba, 02 Mart 2011 23:43 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri UPM'den Adalar Müzesi'ne kağıt desteği