marmarada hayat_var_215x307

Videolar: Serço Ekşiyan
Sergi Tasarımı: Sera Dink
Müze Küratörü: Deniz Koç
Sergi Danışmanları: Bayram Öztürk, Hüsamettin Balkıs, Levent Artüz, Lütfiye Eryılmaz, Neslihan Balkıs, Nur Eda Topçu
Müze İcra Kurulu: Bülent Özden, Deniz Koç, Halim Bulutoğlu, Suay Aksoy
İşbirliği ile:
Heybeliada Gönüllüleri Derneği
Sözlü Tarih Görüşmeleri: Eda Yiğit
Müze teknolojileri & Sergileme:  Harikalar Kutusu
Müze Ekibi: Çetin Kebapçı, Hülya Kurt, Murat Devres
Adaevi: Sibel Akkaşoğlu, Bingöl Erdumlu
Çeviri: LingoTurk Danışmanlık ve Dil Hizmetleri
Çeviri Redaksiyon: Kathleen Hamilton Gündoğdu
Dijital Baskı: Tüm Baskı
Basın İletişim: Marjinal Porter Novelli

Teşekkürler

Bağışçılar / Destek Veren Kurumlar: Adalar Belediyesi, Adalı Yayınları, Adaevi, İstanbul Üniversitesi Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı, MAREM (Marmara Environmental Monitoring Project), TÜDAV (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı), Greenpeace

Bağışçılar / Destek: Abdullah Girit, Dr. Bahattin Yalçın, Banu Dökmecibaşı, Dr. Bülent Gözcelioğlu, Cihan Yiğin, Deniz Sözüdoğru, Prof. Dr. Dinçer Gülen, Ender Akçay, Güray Erdek, Melih Aytuğ, Ömer Faruk Berksan, Prof. Dr. Simav Bargu, Teoman Sunar, Teoman Göral, Zeynep Sohtorik

Müze Yönetim Kurulu: Dr. Mustafa Farsakoğlu, Aykut Mutlu, Halim Bulutoğlu, Zihni Tekin, Raffi H. Araks

Küratörler Hakkında

Ateş Evirgen

1956 yılında Ankara doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1979 yılında mezun oldu. 1977 yılı Temmuz ayında Caddebostan Balıkadamlar Kulübü’nde kursiyer olarak aletli dalışa başladı. 1982 yılında sualtı fotoğrafçılığına başladı. 1993 yılında PADI O/W Scuba Instructor sertifikasını alarak dalış eğitmenliğine başladı. 1996’da Sualtı Dünyası / Marine Photo dergisini hayata geçirdi.

Sualtı fotoğrafı çekmek için Türkiye denizleri dışında Güney Afrika, Mozambik, Galapagos, Kosta Rika, Kuzey Kutbu, Antarktika, Maldivler, Endonezya, Kızıldeniz , Mikronezya gibi dünyanın birçok dalış bölgesinde dalışlar yaptı. Alanında farklı yayın türlerinde makaleleri ve fotoğrafları yayınlandı. 2007 yılında “Fotoğraflarla Türkiye Deniz Balıkları” isimli bir kitap yayımladı. 1992 yılında İstanbul'da 1993 yılında da Bursa'da iki kişisel sualtı fotoğrafları sergisi açtı. Büyükada’da yaşıyor.

Serço Ekşiyan

1954 yılında İstanbul’da doğan Serço Ekşiyan, sualtına olan ilgisiyle küçük yaştan beri dalış yapıyor.1968’de  maske palet ve zıpkınla bereketli ada sahillerinde balık vururken hatırlıyor çocukluğunu.1973’te arkadaşı Bedo’dan malzeme desteğiyle tüplü dalışa, daha sonra da arkadaşı Yücel ile plastik sirke şişesinden yaptıkları fenerle gece dalışlarına başlıyor. İlerleyen yıllarda Mykonos Adası’nda ve Bodrum'da dalış turizmi ve eğitmenlikte farklı sualtı işleri yaptı. Her zaman sualtını gözlemeye devam etti. Yılların geçişiyle sualtındaki olumsuzlukları videoya kaydetti. Çektiği filmleri gerektiğinde İstanbul Üniversitesi ile, çeşitli çevre örgütleriyle her zaman paylaştı ve bıkmadan denizlerin kirlenmesini anlattı. Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına destek verdi. Marmara Denizi’nin kirlenmesi ve kay-kay (müsilaj) konusunda çektiği filmi Müze’de gösterilmektedir. Adalı arkadaşları Ekrem ve Ercan ile sualtı kayalıklarına takılan ve terkedilen gırgır ağlarını temizlemeye devam ediyor. Büyükada’da yaşıyor.

Son Güncelleme ( Cumartesi, 04 Ağustos 2012 18:25 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Geçmiş Sergiler Marmara'da hayat var, şimdilik "Marmara'da hayat var, şimdilik" Sergi Künyesi