"Göç Bağlantıları Sergisi Projesi 2012" Giriş Yazısı

göç bağlantıları sergisine hoş geldiniz,

bu bir proje

müze’nin ilk avrupa birliği destekli projesinin sonuna geldik, bir yıldır yürüttüğümüz “türkiye’de kent müzeciliği’ne giriş” isimli çalışma ile yeni bağlantılar ve işbirlikleri kurduk, göç konusunu seçtik ve çalıştık.

her projede olduğu gibi, sürmesini ve zaman içinde olgunlaşmasını istediğimiz bir çalışma alanı açtık önümüzde.

bağlantılar ile neleri açıkça anlatabiliriz; göçerek ne kazanıldı, ne kaybedildi, değişen adreslerimizin ötesinde neler oldu bunlara bakmaya çalışıyoruz.

9 ayrı çalışmadan oluşan bu projede, farklı coğrafyalarda yüzlerce yılda yaşanan deneyimler birbirine hiç benzemeyen yöntemlerle sergiye aktarıldı ve kavramlarla bağlandı.

seçtiğimiz anlatılar, göç etmenin ve birlikte yaşadığımız göçenlerin, şaşkınlık veren bir hızla değişen yaşamlarımıza getirdiği yeni deneyimleri derliyor.

ayrımcılık ve ötekileştirmenin dilimize ne kadar işlediğini, sergiyi anlatan bizler de farklı seslerden dinleyebiliyoruz.

gidenler, gelenler ve hareket halindekilerin hikayelerini bu projede biraraya getirdik…

deniz koç

Son Güncelleme ( Pazar, 23 Aralık 2012 22:21 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Geçmiş Sergiler Göç Bağlantıları "Göç Bağlantıları Sergisi Projesi 2012" Giriş Yazısı