ate afis_215x304

Adalar'da Tanrı'nın Evleri Sergisi Açıldı

Adalar’da Tanrının Evleri Sergisi Açıldı

adalarda tanrinin_evleri_08

Adalar Müzesi’nin 2014 sergisi “Adalar’da Tanrının Evleri”, Büyükada Çınar Caddesi üzerindeki Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Açılışa farklı din ve mezheplere mensup üst düzey din ve cemaat temsilcileriyle birlikte Adalılar ve İstanbulluların yoğun katılımı oldu.

Açılışta hazır bulunanlar arasında, Vatikan tarafından atanıp göreve ayağının tozuyla başlayan Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, Türkiye Ermeni Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Adalar Rum Ortodoks Kiliseleri Metropoliti Peder Iakovos Sofroniadis, Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı Doğan Bermek ve yönetim kurulu üyeleriyle, İstanbul Anadolu Yakası Cemevi Başkanları bulundu. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, eski başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu ve belediye yetkilileri de açılışta yer aldı.

Adalar Vakfı Başkanı ve Adalar Müzesi yönetim kurulu üyesi Halim Bulutoğlu, serginin küratörü ve mimarlık tarihçisi Hasan Kuruyazıcı, açılışta yaptıkları konuşmada, İstanbul Adaları’nın farklılıklarla birlikte yaşamın en güzel örneklerini barındırmaya devam ettiğini, sergi ve açılışta ortaya konulan bu güzel birlikteliğin yakın coğrafyamızda yaşananlar dikkate alındığında, bütün dünyaya çok önemli ve anlamlı bir mesaj verdiğini anlattılar.

Adalar’da, camiler, Rum Ortodoks, Ortodoks Apostolik (Gregoryen) Ermeni, Katolik Ermeni ve Latin Katolik kiliseleri, sinagoglar ve cemevinin de bulunduğu tüm mabedler, yani cami, cemevi, manastır, kilise, ayazma ve sinagoglar fotoğraflarla yer alıyor.

Binaların mimari özelliklerinin yanı sıra camide bir bayram ya da cenaze namazını, kilisede bir evlenme törenini ya da üzüm okuma ayinini, cemevinde bir semahı, sinagogda bir Şabat gününü gösteren fotoğraflar, sergi ve sergiyle birlikte yayınlanan kitapta bir araya getirildi. Sergi yaz boyu hergün ücretsiz ziyarete açık kalacak.

Son Güncelleme ( Perşembe, 06 Temmuz 2017 22:09 )
Buradasınız: Anasayfa SERGİLER Geçmiş Sergiler Adalar'da Tanrının Evleri Adalar'da Tanrı'nın Evleri Sergisi Açıldı