Adalar Müzesi - Museum of the Princes' Islands

Müze Doğa Atölyeleri'nden İlki Yapıldı..

Müze Doğa Atölyelerinden ilki 7-12 yaş grubu 11 çocuğun katılımı ile yapıldı. Gelecek Çocuk Atölyesi 22 Ocak Cumartesi, Yetişkin Atölyesi 12 Şubat Cumartesi...
Aramanızı bekliyoruz...

Nişantaşı Rotary Kulübü'nün İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında verdikleri destekle yapılan "Ada Kayalarını ve Fosillerini Keşfediyoruz" Doğa Atölyesi 15 Ocak Cumartesi günü 11 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

Çocuk Doğa Atölyesi

 

Atölyenin ilk bölümünden Dünya'nın oluşumundan Adalar'ın oluşumuna uzanan yüz milyonlarca yıllık jeolojik yolculuk, performans eşliğinde çocuklarla birlikte çalışıldı. İkinci bölümünde ise her çocuk yaklaşık 300 milyon yıl önce var olan Trilobit'lerin görselleri üzerinde boyama yaparak hayal ettiği trilobitin resmini yaptı. Atölye sonunda çocuklar ürettikleri malzemeleri evlerine götürdü. İstanbul ilginç doğası ve zenginliklerine rağmen  bir Doğa Tarihi Müzesi'ne henüz sahip değil. Adalar Müzesi Adalar'ın Doğası ve Oluşumu Galerisi ile bu eksikliği gidermeye gayret ediyor, çocukların ve yetişkinlerin bu konuda eğlenerek düşünmelerine imkan yaratıyor. Çocuklar ve veliler doğa atölyesinden mutlu ayrıldılar.

 

Gelecek çocuk atölyemiz 22 Ocak Cumartesi günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında Büyükada Aya Nikola Hangar Binası'nda gerçekleşecek. Yetişkin Atölyesi ise "600 milyon yıl içinde Adalar ve Deprem" başlığı ile 12 Şubat Cumartesi günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında Büyükada Aya Nikola Hangar Binası'nda başlayacak ve Büyükada Jeo Gezi rotasında dış mekanda devam edecek bir program sizleri bekliyor. 12 Şubat Cumartesi Yetişkin Atölyesi Müze'nin Hangar binasında Adalar'ın Doğası ve Oluşumu Galerisi'nde başlayacak ve Büyükada Jeo Gezi rotasında bir yürüyüş ile devam edecek. Atölye'de katılımcılara birer pusula, Jeo Gezi rotasını gösterir harita ve Jeo Gezi içerik metni hediye edilecek.

Yürüyüş için uygun ayakkabı ve giysilerle gelmeniz keyifli bir gezi geçirmenizi sağlayacaktır.


Son Güncelleme ( Cuma, 04 Şubat 2011 13:29 )  
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Haberler Müze Doğa Atölyeleri'nden İlki Yapıldı..

PAYLAŞIN

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed