Adalar Müzesi’nin Etkinlikleri Eylül Ayında da Devam Ediyor!

Büyükada, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden biri olarak hayata geçirilen İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi Adalar Müzesi’nin Eylül ayı etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler Ekim ayı boyunca da Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da sürecek. Adalar Müzesi’nin Büyükada’da edebiyat turlarından mimari turlara, Adalar Revüsü’nden bahçe turlarına düzenlediği etkinlikler, sonbaharı farklı karşılamak isteyenler için iyi bir alternatif sunuyor.

Okulların açılmasıyla yazı Büyükada’da geçiren tatilciler birer birer şehirlerine dönecek olsalar da, sonbaharın ilk günlerinde şirin Büyükada boş kalmayacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden biri olarak hayata geçirilen Adalar Müzesi’nin etkinlikleri sayesinde Eylül ayı boyunca Büyükada’da renkli anlar yaşanacak. Mimari turlara katılan ada ziyaretçileri Büyükada’nın saat kulesi, iskelesi gibi tarihî mekânlarını gezerken, bahçe turlarını tercih edenler ise Fethi Okyar Köşkü’nün bahçesinden Fabiato Köşkü’nün bahçesine altı farklı bahçede yeşile doyacaklar. Edebiyatseverler ise Büyükada Edebiyat Turu’yla sevdikleri Büyükadalı yazarların evlerini ziyaret etme fırsatı bulacak.

Büyükada’da Eylül ayı boyunca sürecek etkinliklerin listesi şöyle:

5 Eylül 2010, Pazar - Adalar Revüsü

Cemal Reşit Rey ve Ekrem Reşit Rey’in ilk kez 1934 yılında Büyükada Anadolu Kulübü’nde Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen “Adalar Revüsü”, bu tarihten 76 yıl sonra yeniden Anadolu Kulübü’nde seyircilerle buluşacak. İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun genç sanatçılarının revü şarkılarını, dönemin diğer operet parçalarıyla birlikte seslendirecekleri etkinlik 5 Eylül Pazar günü saat 20:30’da Büyükada Anadolu Kulubü’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Proje koordinatörlüğünü Bahar Göze’nin yaptığı revünün müzik yönetmeni ise Selim Atakan. Müzikalin şarkılarını ve operetlerini seslendirecek İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun solistleri Bahar Göze, Berk Samur ve Çağrı Hün.
Mekân: Anadolu Kulübü, 23 Nisan Cad. No:44
Katılım ücretsizdir.

11 Eylül 2010, Cumartesi - Büyükada’da Bahçe Kültürü Turu

Bahçe Tarihçisi Gürsan Ergin’le birlikte yapılacak bahçe turu sayesinde katılımcılar Büyükada’nın 6 bahçesini yakından tanıyacak ve bahçe sahipleriyle ve bahçıvanlarla tanışma fırsatı bulacaklar. Kişi başı katılımın 120 TL olduğu bahçe turu, 11 Eylül Cumartesi günü 10:30-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Kontenjanın 15 kişiyle sınırlı olduğu turun programı ise şöyle:
10.30 Adaevi’nde buluşma ve bahçeler hakkında genel sunum.
11.00 Adaevi’nden hareket.
11.30 Çınar Meydanı’nda iki tarihi bahçe ziyareti (Meziki Köşkü ve Vatikan Konsolosluğu bahçeleri).
12.45 Çınar Meydanı’ndan Adalar Müzesi’ne varış.
13.30 Adalar Müzesi’nden Fethi Okyar Köşkü’ne varış.
14.30 Yürüyerek Lunapark Meydanı’na varış ve öğle yemeği.
15.30 Derviş Köşkü’ne varış.
16.15 Mizzi Köşkü’ne varış.
16.40 Fabiato Köşkü.
17.00 Bahçe Kültürü Turu bitimi.

Katılım ücreti: 120 TL

Eylül 2010, Büyükada Mimari Tur

Mimarlık tarihçileri Elvan Altan Ergut ve Alev Erkmen'in rehberlik edeceği tur kapsamında katılımcılar, Büyükada'nın yapılı çevresinin biçimlenmesinde belirleyici olan iskele, saat kulesi, kilise, cami, otel, konut gibi yapı türlerinin farklı tarihsel dönemlere ait önemli örneklerini ziyaret etme şansı bulacak. Eylül ayı boyunca belirli günlerde düzenlenecek olan tur, saat 10:00-18:00 arasında gerçekleştirilecek. Kontenjanın 14 kişiyle sınırlı olduğu turda kişi başı ücret ise 65 TL. Mimari turu düzenleyenler, katılımcılara rahat bir ayakkabı, şapka ve güneş gözlüğüyle gelmelerini öneriyorlar.
Mimari Tur’un rotası ise şöyle:
10.00-13.30 Büyükada Adaevi’nde Mimari Ada Turu hakkında sunum ve ikram
Büyükada İskele
Saat Kulesi, meydan
Fayton alanı
Splendid Otel
Anadolu Kulübü
Çankaya Caddesi ve köşkler
Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi
13.30 - 14.30 Yemek, Büyükada Turing Kültür Evi (Fabiato Köşkü)
Fayton ile yetimhaneye çıkış
15.00 Yetimhaneden çıkış
Aya Nikola Manastırı
Müze Aya Nikola Hangar alanından geçiş
Yılmaztürk Caddesi üzerinde yer alan mimari örneklerin anlatılması
Sinek Cafe’de kahve, limonata arası
Aya Dimitri Kilisesi
Hamidiye Camii
Saint Pasifiko Latin Katolik Kilisesi
Vatikan Büyükelçilik Konutu
Büyükada İskele

Katılım ücreti: 65 TL

Eylül 2010, Büyükada Edebiyat Turu

Sevengül Sönmez eşliğinde yapılacak “Edebiyat Lezzetli Ada Turu” katılımcılara Osmanlı’dan bu yana edebiyatçıların gözde mekanlarından biri olan Büyükada’da keyifli, öğretici ve şaşırtıcı bir edebiyat yolculuğu sunuyor. Adalı şairlerin ve yazarların hangi evlerde yaşadığını ve hangi eserleri o evlerde yazdığını katılımcılar gezerek öğrenme şansı bulacaklar. Edebiyat turu Eylül ayı boyunca belirli günlerde saat 11:00-16:00 arasında düzenlenecek. Kişi başı 60 TL olan turun kontenjanı 22 kişi.

Katılım ücreti: 60 TL

Etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi almak için:

Duygu Atalay
Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi
23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul
Tel: 0216 382 52 80

Son Güncelleme ( Çarşamba, 20 Ekim 2010 14:57 )
Buradasınız: Anasayfa MÜZE Adalar Müzesi Basın Bültenleri Adalar Müzesi’nin Etkinlikleri Eylül Ayında da Devam Ediyor!