Viyola Konserleri

Büyükada Adaevi’nde “1. Viyola ve Oda Müziği Ustalık Kursu”nda eğitim alan katılımcılar, teşekkür konserlerine Saint Pacifico Latin Katolik Kilisesi’nde başladıktan sonra vapurla Kabataş’a kadar devam edip Büyükada’ya veda edecek.

Adalar Müzesi’nin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden “Adalar Müzesi’ne Doğru: Büyükada’dan Viyola Sesleri” kapsamında 6–13 Şubat tarihleri arasında Büyükada Adaevi’nde düzenleyeceği “1. Viyola ve Oda Müziği Ustalık Kursu”, katılımcılarının vereceği ücretsiz teşekkür konseriyle tamamlanacak.

Avusturyalı dünyaca ünlü viyola sanatçısı Prof. Siegfried Fuhrlinger ve tanınmış viyola sanatçımız Tuba Özkan’ın etkinliğe katılan 15 sanatçıyla birlikte vereceği konser, 1865’te Büyükada’da inşa edilen tarihi Saint Pacifico Latin Katolik Kilisesi’nde gerçekleşecek. Konserin devamında, sanatçılar Büyükada-Kabataş yolcu vapurunda ortaya koyacakları canlı müzik performansı ile Adalar’a veda edip İstanbul şehrine özgü olan kıta değiştirmenin tadına varacaklar.

Ayrıca, genç sanatçı Esin Gündüz’ün viyola için bestelediği “Ada Sesleri”ni içeren eseri, konserde sanatçılar tarafından sürpriz olarak seslendirilecek.

Adalar’a Veda Konseri

13 Şubat 2010 Cumartesi, saat 14.30
Saint Pacifico Latin Katolik Kilisesi, Büyükada

İstanbul’a Dönüş Yolunda Adalar Vapurunda Canlı Performans